Winterberging

Binnenkort is het weer zover, dan is het vaarseizoen afgelopen en gaan alle boten weer naar de winterstalling. Voor degene die hun boot op het winterterrein stallen, breekt er dan een drukke tijd aan.

Winterklaar maken terrein op 12 oktober 2019.

Op 12 oktober, om 9.00 uur gaan we het terrein winterklaar maken. Voor de leden die dit nog niet eerder hebben meegemaakt: Dit betekend dat van iedereen wiens boot op het winterterrein gestald wordt, verwacht wordt dat hij/zij meehelpt om het terrein gereed te maken. De steunen op hun plaats zetten zodat de kraan de week erop snel door kan werken om alle boten zo voorspoedig mogelijk uit het water te krijgen.

Boten uit het water op 19 oktober 2019.

Een kraan van zal de boten op de kant hijsen.

De kosten  hiervan kunnen pas achteraf bepaalt worden. Net als anders na afloop cash met de penningmeester afrekenen.

Om alle boten op één dag op de kant moeten zien te krijgen, verwachten wij wel dat alle leden op tijd aanwezig zijn en al hun spullen gereed hebben, want wij kunnen ons geen enkele vertraging veroorloven.

Men dient met de volgende punten rekening te houden:

– Als u uit de haven vertrekt, vast een touw aan de bolder aan de voorkant en een touw aan de bolder aan de achterkant.

– De steunen in orde en voldoende stophout. Dus niet op het laatst van uw buurman “lenen”.

– Een trap bij de steunen zodat wij snel op de boot kunnen klimmen om de     hijsbanden weer los te maken.

– Duidelijk aangeven waar de hijsbanden moeten komen.

– De mensen die alleen komen kijken moeten uit de buurt van de kraan blijven. Dus op de afrit of bij Teuntje Lek, dit in verband met de veiligheid.  

– Er geeft maar één persoon aanwijzingen aan de kraanmachinist.

BELANGRIJK:

Wij zijn er in de vereniging om elkaar te helpen en niet om alleen aan je zelf te denken. Dus niet van “mijn boot staat op de kant, ik ga hem schoon maken en naar huis, de groeten! ” Andere mensen, wiens boot op de kant staat, werken ook door om alle boten op de kant te krijgen. Als iedereen deze instelling heeft is er op het laatst nog maar een man bezig om de laatste boot op de wal te krijgen en dat is niet de bedoeling. Dus ook niet van “mijn boot gaat er als laatste uit, dus kom wel wat later”!

Als de kraan arriveerd wil hij zo snel mogelijk gaan beginnen. Dus iedereen wordt geacht op tijd aanwezig te zijn en wel om:

Zaterdag 19 oktober 2019 om 06.30 uur.

Met vriendelijke groeten,

Namens het bestuur van WSV Lekkerkerk

 Mari Ligthart

 

Winterberging

Voor het onderhoud aan de schepen beschikt onze vereniging ook over een zogenaamde “droge” haven. In het najaar worden de boten, indien nodig geacht, door een kraan op de wal gehesen en in het voorjaar gaan deze schepen weer te water.


WhatsApp chat