Kontakt 4 April 2017

LEKKERKERK • Watersportvereniging Lekkerkerk wil graag meer boten verwelkomen in haar jachthaven. Zo’n 25 procent van de ligplaatsen is nu onbezet. 

“Het is niet zo dat het water ons vanwege de lege plekken tot aan de lippen gestegen is”, zegt havencommissaris Nico de Jong. “Maar enigszins zorgelijk is het wel. Aanwas is daarom zeer welkom.”

Zelf is De Jong drie jaar lid van WSV Lekkerkerk. Het bevalt hem prima bij de direct aan de Lek gelegen club. “Voordat ik overstapte naar deze vereniging lag mijn boot in de jachthaven van Schoonhoven. Ik ben naar ‘Lekkerkerk’ overgestapt omdat dat een stuk aantrekkelijker was qua prijs. Dat verschil heeft alles te maken met de aard van WSV Lekkerkerk. Dat is nog een echte vereniging die in eigen beheer haven en kantine runt. Daardoor is er saamhorigheid onder de leden en kun je prijzen rekenen die niet mogelijk zouden zijn als je commercieel bezig bent.”

Secretaris Wil Verkaik is al bijna vanaf de oprichting lid van WSV Lekkerkerk. “Dat is dus al meer dan veertig jaar”, rekent ze snel uit. “Mijn man was een enorme zeilliefhebber en is ook jaren voorzitter van de club geweest. Ik ben na zijn overlijden lid gebleven en heb hier mijn eigen sloep liggen. WSV Lekkerkerk is een fijne vereniging, gelegen op een prachtige locatie in de Lek. Deze plek is ideaal voor booteigenaren, al was het alleen al vanwege het feit dat je dicht bij het dorp zit en varend in een relatief kort tijdsbestek Rotterdam, Dordrecht, de Biesbosch of Schoonhoven kunt bereiken. En dan zwijg ik nog over het prachtige uitzicht dat je hebt vanuit onze haven en clubhuis én het gezellige verenigingsleven hier. Er wordt van alles georganiseerd inclusief een weekendlange sluitingstocht.”

Vergrijzing
Dat desondanks niet alle ligplaatsen in de jachthaven bezet zijn, is Wil Verkaik en Nico de Jong een doorn in het oog. Beide hebben overigens wél een verklaring voor de terugloop. “Je merkt nog steeds de gevolgen van de economische crisis”, weet De Jong. “Veel mensen hebben in die tijd noodgedwongen afscheid genomen van hun boot. De Waterkampioen wil ons doen geloven dat die markt weer sterk aantrekt, maar wij hebben daar in de praktijk nog niet veel van gemerkt. Een ander probleem is dat het bestand aan booteigenaren vergrijst. Er komen weinig jeugdige nieuwkomers voor in de plaats. Maar goed: we blijven positief hoor. Om de simpele reden dat onze vereniging veel te bieden heeft, zeker ook voor mensen met een zeil- of speedboot en watersportliefhebbers die een goede passantenhaven zoeken. Wie lid wordt van onze vereniging merkt daarnaast dat we een heel vriendelijk prijsbeleid voeren waardoor watersport voor veel meer mensen goed bereikbaar wordt.”

Voor meer informatie kan men bellen met havenmeester Wim Kuiler (06-28309053) of havencommissaris Nico de Jong (06-54632632).

Jan Timmer

 

 

WhatsApp chat